Vpusťte Španělsko do vaší kuchyně

paellaExperimentujete rádi v kuchyni? Nebaví vás vařit pořád stejná jídla a nebojíte se používat i méně tradiční ingredience? Dnes už nemusíte čekat na dovolenou, abyste si mohli dopřát opravdový gurmánský zážitek. Suroviny typické pro více či méně exotické země jsou dnes již bez problému k dostání ve specializovaných prodejnách, a vám tak nic nebrání vyzkoušet některou národní kuchyni v pohodlí vašeho domova.

Stačí se jen rozhodnout, která kuchyně je vám nejbližší. Pokud patříte k milovníkům Španělska, jehož kuchyně je velmi pestrá a využívá všechny skvělé plody místního zemědělství, pak zajisté oceníte stránky www.spanelskerecepty.cz, díky kterým si můžete sestavit kompletní menu. Kromě opravdu velkého množství receptů by vás mohla zaujmout i možnost vyhledávání podle kalorické hodnoty pokrmu nebo podle regionu, pro který je daný pokrm charakteristický.

Budete-li si chtít připravit typický španělský pokrm, pak vyzkoušejte paella recept. Hlavní surovinou tohoto jídla je rýže, a proto bývá často přirovnávána k rizotu. Ačkoliv původně byla pokrmem chudých rybářů, dnes patří k tomu nejlepšímu, co vám může Španělsko nabídnout. Pokud byste si chtěli dopřát opravdu originální paellu, pak byste se měli vydat do Valencie. Základem pro tuto tradiční paellu jsou mořské plody a její specifickou žlutou barvu jí dodává šafrán. I když původně byla připravována na ohni, dnes ji můžete stejně dobře uvařit i na běžném sporáku. Neosloví-li mořské plody vaše chuťové buňky, pak můžete vyzkoušet jiné recepty. Vhodnou alternativou by mohla být paella s kukuřicí nebo statkářská paella, které jsou zároveň i vegetariánskou variantou tohoto jídla. Ať už si vyberete kteroukoliv variantu, zajisté se neobejdete bez kvalitního olivového oleje a pořádné pánve. Paella je ideálním pokrmem, pokud potřebujete připravit neformální občerstvení pro více osob.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *